Toteutussuunnitelma

Yksi osa kurssia oli tehdä toteutussuunnitelma. Toteutussuunnitelma tehtiin ryhmässä, ja toteutetaan myös suunnitelman mukaisesti. Haasteena oli löytää kaikille ryhmänjäsenille sopiva aihe, joka olisi myös jokaista ryhmäläistä kiinnostava, jolloin sen toteutus on kaikille ryhmässä mieluisampaa. Loppujen lopuksi aihe löytyi helpolla. Aiheeksi valikoitui kaikille ryhmäläisille läheinen aihe, opinnäytetyön sparraussivusto. Sparraussivuston on tarkoitus olla tukena opinnäytetyöporsesissa. Sielä opinnäytetyötä tekevät opiskelijat pystyvät verkostoitumaan sekä auttamaan ja kannustamaan toisiaan opinnäytetyötä tehdessä. Nimeksi tälle sparraussivustolle annettiin: "Sleep, eat, write, repeat – kuinka saada opinnäytetyö valmiiksi?".

Aiheen löydyttyä olikin seuraavana vuorossa miettiä ympäristöä, jossa se toteutettaisiin. Ympäristön täytyi olla aiheelle sopiva, niin että toteutus olisi mahdollisimman selkeä ja helppokäyttöinen. Lisäksi myös ympäristön olessa mahdollisimman tuttu kyttäjille, on Ympäristöksi valikoituikin Blogger ja Facebook.

Luomaamme sparraussivustoa pidämme auki opiskelumme ajan. Toivomme sille suosiota, että sivuston ylläpitäminen jatkuisi valmistumisenkin jälkeen. Se miten sivustoa mahdollisesti ylläpidettäsiin myöhemmässä vaiheessa on avoinna, mutta voisi ajatella, että sivusto "lahjoitettaisiin" eteenpäin uusien opiskelijoiden ylläpidettäväksi.